Haardhout kopen

Regelmatig worden wij gebeld, met de vraag wat het kost en waar ze moeten opletten bij de aanschaf van het hout. Hieronder vindt u hier wat meer informatie over. 

Haardhout kopen, waar moet u opletten?

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welke hoeveelheid u koopt. Er is een groot verschil of het haardhout los gestort is of dat het gestapeld is in een box. 1 kuub gestapeld haardhout is ongeveer evenveel als 1,7 kuub los gestort hout. 1 kuub heeft de afmeting van 1m breed, 1 meter lang en 1 meter hoog. Haardhout kopen bij dehaardhouthouthandelaar.nl is altijd gestapeld hout. Verder is het belangrijk dat het hout goed droog is, het liefst onder de 20% relative vochtigheid. Wannneer u vers hout hout koopt dan heeft dit een vochtigheids percentage 50%. Wij verkopen uitsluitend ovengedroogd openhaardhout, waardoor wij kunnen garanderen dat het vochtigheids percentage onder de 20% is. Het stoken van droog hout brandt veel beter, is beter voor het milieu en geeft veel meer warmte. Verder bevat ovengedroogd brandhout geen schimmels en ongedierte.

Haardhout kopen, welk soort?

Er zijn vele soorten haardhout. De houtsoorten zijn onder te verdelen in grofweg 2 soorten, de zachte soorten, zoals elsen en berken en de hardere soorten zoals eiken, essen, beuken. Zachtere houtsoorten branden sneller en zijn makkelijker aan te steken. Dit is vooral goed voor de kleinere kachel. De hardere hout soorten branden wat langer, maar zijn moewilijker aan te steken. Dit is vooral goed voor de middel grote en grote haarden.

Haardhout kopen, makkelijk thuis bezorgd.

Een grote pallet met haardhout weegt tussen 850 en 100 kg. Dit is zonder goed vervoer niet meer zelf te doen als particulier. Al ons hout wordt dan ook bij u thuis afgeleverd. Wanneer u voor 17:00 uur besteld dan kunnen we al de volgende werkdag leveren, of elke gewenste werkdag die u wilt. De avond van te voren krijgt u van ons een email met de te verwachte levertijd.

Haardhout kopen stook tip.

 Wanneer u stookt alvast een voorraadje hout bij de kachel legt voor de volgende dag, dan kan het hout alvast aclimatiseren. Hout op kamer temperatuur stookt makkelijker dan dat het koud van buiten komt. Het uitproberen waard!

 

click here