Haardhout soorten om te stoken

 Er is nogal wat houtkeuze. Is het moeilijk voor jou om te kiezen? Dat is echt niet nodig want het lijkt allemaal nogal ingewikkeld maar dat is het niet. Wel is het belangrijk dat je een goed soort kachel-of haardhout koopt. Want vervuil je rookkanaal en schoorsteen niet! 

Speciaal hout voor de houtkachel

Essenhout is een van de beste soorten haardhout. Het heeft als eigenschap dat het hard en sterk is en het neveneffect is dat het lang brandt. Niet geheel onbelangrijk: met essenhout krijg je prachtige vlammen in je houtkachel. Essen met name geschikt voor de middel grote kachel.

Voor wat meer beweging in je houtkachel kun je ook voor eikenhout kiezen. Dit is een zeer harde houtsoort  welke een langere brandduur heeft. De kachel hoef je dus niet constant weer bij te vullen. Is het eikenhout goed droog, dan zullen de vlammen gaan 'dansen' en hoor je het vuur knetteren. Een heerlijke gewaarwording en een genot voor je ogen! Eikenhout is vooral geschikt voor de grotere kachels.

Berkenhout is een zachtere haardhout soort en voldoet prima, vooral voor de kleinere kachels en haarden.Het brandt wat sneller en is ook makkelijker aan te steken. Een voordeel van berkenhout is wel dat het een schone verbrander is. Stook je geregeld een vuurtje dan blijft de schoorsteen ondanks dat toch redelijk schoon. 

Online haardhout kopen

Online haardhout kopen is tegenwoordig heel normaal en bestellingen vinden dus ook steeds vaker plaats via webwinkels. Niet elke webshop levert kwaliteit en ook de prijzen verschillen per kilo hout nog best wel.