Wilt u uw warmwater voorziening effiecienter maken en de kosten voor warm water omlaag brengen? Dat wilt natuurlijk iedereen.

Het verwarmen van warm water kan al snel oplopen tot 25% van de rekening van uw gas verbruik, dat is een behoorlijke hoeveelheid en de moeite omdat omlaag te brengen.

Het verwarmen van water gebeurt buiten het dagelijke zicht. Hierdoor let u er ook minder op. Veel huishoudens hebben nog een oude ineffieciente ketel om het water op te warmen. Deze ketels werken vaak nog goed en dan wordt er niet zo vaak aan gedacht om deze te vervangen. Als u een verwarmings ketel heeft van 15 jaar of ouder, dan kunt u overwegen deze te gaan vervangen. 

Bij vervanging kunt u ook overwegen om te gaan verwarmen op basis van biomassa. Denk hierbij aan pellets of aan openhaardhout. Tegenwoordig zijn er hele efficiente systemen. Er zijn 3 veel voorkomende systemen, te weten:

Pelletkachel welke is gekoppled aan uw warm water voorziening middels een warmtewisselaar

Openhaard gekoppled aan uw warm water voorziening of

Pellet CV installatie.

Alle drie de opties hebben een behoorlijke investering, echter dit is economisch zeker interssant, omdat de biobrandstoffen goedkoper zijn dan de bekende brandstoffen.

Het aller belangrijkst is natuurlijk dat u eerst gaat kijken naar de besparings mogelijkheden, zoals minder lang douchen, warmte terug winning, etc.

click here