Brandhout kopen

Wij verkopen alleen maar ovengedroogd brandhout van hele goede kwaliteit. Kijk bij de verschillende houtsoorten voor de brand eigenschappen.

 1. SALE
  Halve pallet ovengedroogd beuken haardhout
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 409,00 Speciale prijs € 389,00
 2. SALE
  Halve pallet ovengedroogd haagbeuk
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 389,00
 3. SALE
  15 zakken ovengedroogd essenhout
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 199,00 Speciale prijs € 189,00
 4. SALE
  Pallet ovengedroogd berken haardhout zonder schors
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 649,00 Speciale prijs € 549,00

Wat is het beste brandhout voor mij?

Bij de keuze van brandhout is de grote van uw haard belangrijk. Heeft u een kleinere hout kachel dan kunt het beste berkenhout gebruiken, deze is makkelijk aan te steken en brand wat makkelijker, u hoeft ookmaar 2 a3 blokken tegelijk in het vuur te doen. Voor de middel grote kachels adviseren wij essen hout, dit is een hardere brandhout soort en brand wat trager. Voor de grotere kachels kunt u eiken of essen hout gebruiken. Bij eiken hout moet u wel minimaal 4 blokken tegelijk branden.

Brandhout Ovengedroogd

Het brandhout wordt allemaal in een grote oven gedaan voor een aantal dagen. Doordat de temperatuur hoog is verdamt al het vocht, totdat er een vochte percentage is van ruim onder de 20 procent. Het voordeel is dat u meteen kunt gaan stoken en dat er geen schimmels of ongedierte in het hout zit. Verder heeft u ook geen last van onnodig veel rook, wat natuurlijk ook beter is voor het millieu.

Brandhout levering

Wij leveren door heel Nederland gratis. Wanneer u voor 16 uur besteld, dan heeft u het brandhout al de volgende werkdag in huis. Bij het afrekenen kunt u de gewenste leverdatum opgeven. Het hout kan bij u thuis op de door u gewenste plek worden neergezet, zoals bijvoorbeeld onder de carport. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de ondergrond verhard is en dat er geen opstakels zijn. Een pallet weegt al snel 900 kilo!