Het koken op hout is iets wat al eeuwen lang gebeurt. Het gebruik maken van bijelkaar gesprokkeld hout uit de locale bossen om te koken of om smaak toe te voegenis iets wat de meeste mensen leuk vinden.

Het gebruik maken van haardhout maakt ons de creatief met het koken. De natuurlijke aroma's van de rook van het hout geeft een smaak wat op geen enkele andere manier is te krijgen.

Het kan zo simpel of zo uitgebreid als je wilt en je hoeft geen chefkok te zijn om veel plezier te beleven met koken op openhaardhouthout.

Het gebruiken van een grill of koken boven een kampvuur vind iedereen gezellig. Bent u eral klaar voor? Of nog extra informatie nodig? Geen zorg... wij helpen u stap voor stap met de basics om buiten te koken en een te genieten van een lekkere maaltijd of snack.

 

Populaire houtsoorten voor buiten koken

U bent klaar voor een kook experiment om buiten een maaltijd te maken, maar u weet niet welk brandhout u moet gebruiken? Het goede nieuws is dat er vele mogelijkheden zijn.

Vele soorten hout zijn populair omdat ze unieke aroma's hebben. Hieronder vind u een paar populaire soorten:

amandel hout

appel hout

peren hout

U kunt om de aroma's te krijgen ook gebruik maken van essen, berken of eiken hout en dan daaraan de aroma toe te voegen. Dit kunt u doen door een alluminium bakje te vullen met kleine stukjes hout van de gewenste smaak. wanneer u dit een beetje nat maakt dan kunt u het eten in de rook laten garen.

 

 

click here